VEEL GESTELDE VRAGEN

Heb je vragen over laser ontharen permanente onharing van je oksels benen of rug? Dan vind je hier de antwoorden op de meeste gestelde vragen. Staat jouw vraag er niet bij? Neem dan contact met ons op of stuur ons een WhatsApp bericht via de groene button rechtsonder.

Ja! Mits het op de juiste manier wordt uitgevoerd. Er wordt alleen warmte opgewekt waar een haarwortel zit. De warmte gaat nooit dieper dan het haartje en haarzakje. 

Wij maken gebruik van de Diode Laser. LASER is een afkorting en staat voor "Light Amplification by Stimulated Emission of Radiation" (lichtversterking door gestimuleerde uitzending van straling). In meer eenvoudige woorden: lichtdeeltjes die zijn opgeladen met stroom zenden energie uit in de vorm van licht. Dit licht wordt gebundeld in een straal.

De DIODE laser die gebruikt wordt voor definitief ontharen heeft een lichtsoort die geabsorbeerd wordt door het pigment dat zich onder in het haarzakje bevindt. Er treedt een selectieve verhitting op van de diep in de huid gelegen haarfollikels. In slechts een fractie van een seconde geeft de Diode laser zijn energie af. Het licht wordt alleen opgenomen door haarpigmenten. Er is geen geleiding naar andere weefsels.

Het aantal behandelingen hangt af van verschillende factoren o.a. genen, medicijngebruik. Voor optimaal resultaat heb je gemiddeld rond de 6 tot 8 behandelingen nodig. Ongeveer 10 tot 15 dagen na de 2e behandeling laat een deel van de behandelde haren makkelijker los (haaruitval) en kunnen er kale plekken ontstaan.  

Beste resultaat is als er tussen de behandelingen een pauze is van 4 tot 6 weken. Dit geldt voor lichaams- en gezichtsbehandelingen. 

LASER4BEAUTY geeft voor de behandeling aan wanneer je het beste kunt scheren, maar wij en de meeste klinieken adviseren een tot twee dagen voor de behandeling te scheren. Dit is nodig omdat scheren de haargroei activeert waardoor de laser beter zijn werk kan doen.

Het haar groeit in 3 fasen:

  1. De anagene fase
  2. De katagene fase
  3. De telogene fase

De anagene fase is de groeifase. Tijdens de katagenefase komen haargroei en pigmentvorming tot stilstand en de haar wordt slechts boven de haarfollikel uitgeschoven. De telogene fase is de rustfase. Alleen zichtbaar groeiend haar kan behandeld worden: dat zijn de haren in de anagene fase. Loszittend, slapend en nog niet zichtbaar haar absorbeert onvoldoende licht en kan niet effectief behandeld worden. Daarom zijn er meerdere behandelingen nodig.

Laserbehandelingen tijdens de zomer zijn veilig en net zo effectief! Op basis van geteste veiligheid  kunnen we concluderen dat laserbehandelingen tijdens de zomer dus niet vermeden hoeven te worden, mits u de huid alleen laat behandelen door een deskundige (bijvoorbeeld een huidtherapeut).

Gebruik minstens gedurende 2 weken na de behandeling zonbescherming crème als bescherming voor de huid. U mag minstens 2 weken na de laserbehandeling niet zonnebaden.

Wel is het belangrijk om je behandelde huid na de behandeling extra goed te beschermen. Doe dit door minstens 4 weken lang je huid met een zonnebrandcrème in te smeren advies een SPF van 30 of hoger. Het allerbeste voor je huid is natuurlijk om het elke dag te beschermen met SPF.  

Elke behandeling resulteert in steeds minder en fijnere haartjes. Uiteindelijk blijven de haren helemaal weg. Je mag verwachten dat 80% van deze haartjes voor altijd wegblijven. Eventueel resterende haren zullen dunner en lichter van kleur zijn dan voor de behandeling. 

Wanneer jouw lichaam verandert, door hormonale schommelingen, zwangerschap, menopauze of gebruik van bepaalde medicatie, kan het zijn dat donshaartjes weer in dikke haartjes veranderen. Deze haartjes kunnen worden behandeld door lasertherapie.

Ja. Huidirritaties na het scheren, waxen of epileren is meestal een terugkerend probleem. Met als gevolg een jeukende, extreem droog, of gevoelige huid met rode of witte bultjes.

Laserontharing biedt daar een blijvende oplossing voor. Doordat de haartjes voor 80% of meer wegblijven, hoef je uiteindelijk niet meer (zo vaak) te scheren. De haartjes die overblijven zijn dunner en makkelijker te verwijderen. 

Bij de bikinilijn klein betekent het dat we de haren rond de liezen weglaseren. Hierdoor heb je geen last meer van ongewenste schaamharen rond de bikinilijn. Dankzij deze effectieve behandeling kun je vol zelfvertrouwen over het strand of bij het zwembad liggen, zonder je zorgen te hoeven maken over je bikinilijn.

De bikinilijn groot houdt in dat wij de complete schaamstreek zullen laseren. Uiteraard bepaal jij precies wat je weg gelaserd wilt hebben.

Dit is afhankelijk per persoon. Bij elke behandeling worden er haarzakjes vernietigd waardoor er geen nieuwe haar meer terug groeit. Na drie à vier behandelingen wordt het resultaat echt zichtbaar omdat er dan kale plekken op de huid ontstaan.

Laser behandeling op een donkere huid duurt vaak wat langer. Maak een afspraak voor een vrijblijvend intakegesprek om meer inzicht te krijgen over hoe jouw behandeling eruit zou komen te zien. 

Voor het optimale resultaat raden we aan om het behandelingstraject compleet af te ronden.

Door verhitting gaat het haarzakje kapot en kan er dus geen haar meer groeien. Aangezien een haar alleen pigment heeft in het haarzakje tijdens de groeifase, moet de behandeling verschillende keren herhaald worden. Op volgroeide haren of haren in de rustfase heeft de laser namelijk geen effect.

Het is daarom van belang om niet tussen de behandelingen door te waxen, harsen of te epileren.

Pinnen of contant. In overleg zijn er ook betalingstermijnen mogelijk. Goed om te weten: je kunt de behandelingen per keer (4-6 weken) betalen.